Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jetpack domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/prodtpr/camihesse/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/prodtpr/camihesse/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Funcția _load_textdomain_just_in_time a fost apelată incorect. Încărcarea traducerii pentru domeniul twentytwenty a fost declanșată prea devreme. De obicei, este un indicator pentru codul unui modul sau a unei teme care rulează prea devreme. Traducerile ar trebui să fie încărcate la acțiunea init sau mai târziu. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 6.7.0.) in /home/prodtpr/camihesse/wp-includes/functions.php on line 6114
Trascau - camihesse
Categorii
ture

Trascau

10-14 mai 2006 (Cami, Alina, Mihai)

Am plecat joi, 11 mai cu intercity-ul din Bucuresti la ora 11:30 (intarziere cauzata de achizitiile montane din ultimul moment :)). La ora 14:30 am ajuns in Brasov, am facut ultimele cumparaturi si ne-am indreptat cu 21 barat spre iesirea catre Sibiu. Am iesit din Brasov intr-o salvare, din fericire teferi si dornici de aventura. Pana in Fagaras (70 km), am avut cate o targa asigurata, perfuzii, lada izoterma ptr sange, comprese sterile desfacute, fata de masa, stingator, carlige si mult noroi ptr rucsacurile aflate la inceput de drum. Tot timpul drumului, Mihai ne-a tinut la curent cu urcarile si coborarile in altitudine, gratie ceasului sau. In Rajnov vazduhul ni s-a infatisat in ghearele cumulonimbusului, despre care invatasem in tren. Accidente in salvare mai rar, cu toate conditiile de prim ajutor. Mergea destul de repede soferul, poate vroia sa ne duca direct la spitalul din Fagaras. Hotaram cati bani sa-i dam, ne decidem la o suma minima cand, din fericire acesta nu vrea sa ne ia bani (ardelean cu siguranta). Din Fagaras am luat o noua ocazie si am pornit mai departe spre Victoria-Sibiu. Trecem pe langa Avrig-orasul de carton. Mai departre Sibiu-Sebes-Teius suntem luati de niste baieti care se ocupau de restaurarea monumentelor vechi din tara. Desi mergeau doar pana in Alba Iulia, ne-au dus pana aprioape de Teius. Din Teius am mai mers cu ocazia pana in Galda de Jos-Intergralde- drum ca guvernul Romaniei- plin de gropi.

Din satul Galda de Jos(20:00) a inceput aventura noastra.Am cumparat ultimele merinde si am pornit increzatori spre Poiana Galdei-Tecsesti (20km). Pe acest drum- aproape impracticabil in perioadele ploioase- ne-am innamolit cat am putut mai bine. Tarziu, in inserare, ne ghidam dupa luna (frontalele erau prea departe sa le mai scoatem) si ne intrebam dc vom reusi sa cucerim Tecsestiul. Din fericire, aproape de miezul noptii am ajuns in Tecsesti si am hotarat sa ramanem la Nea Vasile, o gazda foarte primitoare si plina de povesti ( am avut timp si sa varsam niste lapte la el pe pat dar am refacut totul a doua zi).

Vineri am plecat la 9:30 spre Cheile Rametului unde credeam noi ca se afla pozitionata tabara. Traseul dunga rosie, deosebit de pitoresc, ne-a dezvaluit o lume nebanuita a Apusenilor, cu case specifice motilor (cu sure traditionale) asezate ici colo, pe cate o colina inverzita, flori de Nu ma uita, Ciubotica Cucului si Narcise care ne-au usurat traseul impovarat sub greutatea rucsacurilor. Ne-am oprit sa admiram gingasele flori stropite de roua, ne-am urcat intr-un pod de paie al unei case parasite, am scos apa de la o fantana traditionala. Pe la ora 12 am ajuns la Cabana Rametului unde nu se intrezarea nici o tabara. Din fericire Anca si Mihai (Luna Suie) au sosit pe neasteptate langa noi. De la ei am aflat minunata veste ca locul de campare se afla in Tecsesti- de aceasta data am urmat pe cruce galbena pentru a diversifica traseul. Am traversat astfel Cheile Rameti si Valea Geoagiului pe un drum forestier si apoi am inceput urcusul (stanga) spre Tecsesti. Am surprins Cheile Rameti de la altitudinea de 1000 m. Pe la 16:30 am ajuns intr-un final in satul Tecsesti, inca debusolati dar in scurt timp am devenit siguri pe noi dupa zarirea a doua persoane imbracate colorato-turistic.Doi catei au venit intru intampinarea noastra. Ne-am montat corturile langa prietenii de la Amicii Salvamont. Pana sa se lase seara am facut o vizita unui locuitor din Tecsesti-Avram Amos pentru a cumpara branza si lapte. Romanul ospitalier ne-a servit cu palinca, noroc cu Mihai care nu a refuzat. Seara am petrecut-o in acorduri de chitara. Mihai a fost foarte vesel dupa cateva beri.

Sambata dimineata am intrat in concurs insa coechipierul nostru se simtea vizibil rau din cauza petrecerii de la chitara- muzica era de vina. Primul post a fost pe varful Piatra Cetii unde am dat si testul de zona. Am plecat mai departe si abatandu-ne putin de la traseu am aruncat o privire asupra unui aven din zona. Binisor printre gradinile localnicilor ne-am indrptat spre testul practic de alpinsim la care Alina s-a descurcat foarte bine ( opt, cabestan, semicabestan, iepurele). Am trecut prin Cheile Tecsestilor, am mai urcat pe un varfulet si am dat testul de flora. Ne-am reunit mai multe cluburi incercand sa descoperim prin padure indicii de traseu -marcati cu verde. Am ajuns in post cu intarziere unde am incercat sa-i dam primul ajutor lui Mihai dandu-ne cu parerea. Am plecat mai departe, si cu ajutorul unui cioban ne-am orientat catre Tescesti. A urmat proba de orientare (de parca traseul nu fusese indeajuns) la care eu si Alina am cooperat minunat. Ultimul post il cautam inca nedumerite cand m-am lovit de arbitrii si mi-au spus ca acolo era sosirea. Alina inca mai cauta prin padure alte posturi. A urmat culturalul la care au participat doar doua cluburi-Floare de Colt si Acropolys Alba Iulia.

Duminica dimineata ne-am strans lucrurile si am mers catre premiere ( locul III teoretic si II alpinism). Am coborat spre Intergralde pe cel de-al treilea punct de acces in Tecsesti. De aici mai departe spre Alba Iulia si cu ocazia pe acelasi drum pe care am venit, insa bineinteles cu alte transporturi.

Lasă un răspuns